In

Koffie van koffiebonen is over het algemeen sterker van smaak. Dit komt door de versheid van koffiebonen, maar ook omdat filterkoffie vaak een melange is van verschillende bonen. Filterkoffie is meer mainstream, waardoor de smaken vaak minder intens zijn. Houdt u van een milde kop koffie? Dan is filterkoffie aan te raden.
Koffiebonen zijn langer houdbaar dan gemalen koffie. Wanneer koffiebonen worden gemalen, stromen de oliën uit de bonen. Hierdoor verliest gemalen koffie na een week zijn ‘verse’ smaak. Ook is het niet aan te raden om geroosterde koffiebonen langer dan anderhalve maand te bewaren, omdat de oliën dan opdrogen.
Koffiebonen zijn vaak iets duurder in aanschaf. Omdat gemalen koffie een melange is van allerlei bonen, is dit goedkoper. Daarnaast zijn filterkoffieapparaten goedkoper dan bonenmachines. Nostalgie kan een belangrijke reden zijn om voor filterkoffie te gaan. U moet iets langer wachten op het kopje koffie, maar ondertussen verspreidt de geur zich in huis. Dat is heerlijk wakker worden!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken