In

Instant koffie wordt ook wel ‘vriesdroogkoffie’ genoemd. Dit is koffie in korrelvorm of granulaat. Het is een gemaksproduct dat het zetten van koffie onnodig maakt. Men giet heet water over de poeder, en de koffie is klaar. Meteen na het branden van de bonen wordt er koffie van gezet. Daarna wordt het water uit de koffie gehaald door het te vriesdrogen. Op deze manier blijven er meer aroma’s in de koffie achter.
Het principe van vriesdrogen is dat door de lage temperatuur de in de te drogen stof aanwezige watermoleculen worden opgenomen in ijskristallen, die vervolgens in zeer droge lucht verdampen.
Aan het einde van dit proces wordt er bij onze koffie een coating over de korrels achtergelaten ter bescherming tegen vocht en met aroma’s.
Voordelen van het vriesdrogen van levensmiddelen:
– de smaak blijft beter behouden
– volume neemt af
– gewicht neemt af
– de houdbaarheid wordt aanzienlijk langer

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken